מהי העמותה למתן מידע על חיסונים ומהן מטרותיה?
ארגון "חסון" – עמותה למתן מידע על חיסונים הינו הארגון הישראלי המספק מידע אודות החיסונים בישראל: יעילות, בטיחות, תכנית החיסונים, תפקיד החיסונים בהפחתת תחלואה ותמותה, היבטים משפטיים ועוד.
ארגון "חסון" מעודד הורים ללמוד את נושא החיסונים, על כל היבטיו, על מנת שיוכלו לקבל החלטות מושכלות ולהיות מודעים לחופש הבחירה העומד לרשותם. הארגון מציע שירותי מידע באינטרנט, הרצאות, מענה לשאלות ופניות הציבור, תרגום מאמרים וספרים וכן הצגת נושא החיסונים בפני הציבור באמצעות כלי התקשורת ובכנסת.
מידע על חיסונים מקבלים ממשרד הבריאות ובטיפת חלב. מדוע יש צורך בעמותה שכזו?
המידע הנמסר ע"י משרד הבריאות, הרופאים בחלקם ואחיות טיפת חלב אודות החיסונים, הינו מידע חלקי בלבד. בארגון "חסון" אנו משלימים מידע זה באמצעות מחקרים מדעיים, פרסומים סטטיסטים ורפואיים ועוד. מידע זה אינו מגיע לרוב המכריע של הרופאים והאחיות.
בנוסף, אנו נותנים מענה והפניה למידע שלרוב אינו זמין, כמו עיון בעלון היצרן של החיסונים, מה ניתן לעשות ולאן כדאי לפנות במקרה בו קיים חשש לנזקי חיסונים באם ישנם ואפשרויות הפיצוי במקרים אלו .
פעילות ארגונים כמו העמותה למתן מידע על חיסונים בישראל, במדינות נוספות, היא זו שמעודדת ביקורתיות ולחץ ציבורי המביא, לעיתים, לשיפור הבטיחות של החיסונים. דוגמאות בולטות להישגים מסוג זה הן החלפת חיסון השעלת הידוע לשימצה בשנות התשעים, בחיסון שעלת א-סלולארי שהינו הרבה פחות מסוכן, וכן הוצאת מרכיב הכספית ממרבית חיסוני הילדים בתחילת שנות ה 2000.
על מה מבססת העמותה את המידע שהיא מוסרת?
מקור כל המידע אותו מפרסם הארגון: במדע הרפואה, רופאים, חוקרים רפואיים ופרסומים באמצעי התקשורת המקובלים בעולם. הארגון מקיים קשר ישיר עם עשרות רופאים, פרופסורים ומדענים ברחבי העולם ובישראל המספקים לארגון את התשתית המקצועית.
ארגונים דומים הפעילים במדינות רבות נמנים על רשת השותפים שלנו.
האם המידע אותו מוסרת העמותה מחליף את המלצות משרד הבריאות?
לא. המידע אותו מוסר הארגון משלים את המידע הרשמי המפורסם ע"י משרד הבריאות. אנו קוראים לציבור להתייעץ עם הרופא, לבחון את המלצות משרד הבריאות וגם ללמוד צדדים נוספים על החיסונים שאנו מפרסמים, על מנת לקבל החלטות מושכלות בנושא החיסונים.
מהם השירותים אותם מציעה העמותה לציבור?
האין המידע אותו מציגה העמותה עשוי לגרום לירידה בשיעור ההתחסנות ובכך לגרום להתפרצות מחלות?
המידע המוצג ע"י העמותה הינו מידע המובא מגורמים רשמיים כגון: מחקרים מדעיים, פרסומים סטטיסטיים, עמדותיהם של רופאים ופרסומים באמצעי התקשורת המקובלים. העמותה אינה יוצרת מידע אלא מביאה אותו למען כלל הציבור. בין השאלות אותן יש לשאול על מנת להעריך באם ירידה בשיעור ההתחסנות מקדמת את בריאות הציבור או לא:
במילים אחרות, השפעת תכנית החיסונים צריכה להיבחן בראיה רחבה ומקיפה יותר של בריאות הציבור, ולא במבחן צר של היארעות המחלה לאחר החיסון נגדה.
האם העמותה קשורה עם גורם רפואי, טיפולי או כלכלי כלשהו? האם העמותה מאמינה בשיטות טיפול מסוימות כאלטרנטיבה לחיסונים?
לא. העמותה למתן מידע על חיסונים הינה גוף עצמאי לחלוטין, איננה תלויה באף גורם מקצועי או כלכלי, אינה ממליצה על אפשרויות טיפול או על חלופות לחיסונים. כל פעילות העמותה מבוססת על מתנדבים.
מהם מקורות המימון של העמותה?
מקורות המימון של העמותה הן תרומות מהציבור הרחב. כל סכום מכל אדם יתקבל בברכה.
איך אפשר לעזור לעמותה?
לכל אדם יכולות וכישורים אותם ניתן לנצל לטובת פעילות העמותה. אם יש בכם רצון להצטרף לעמותה או לסייע לנו בפעילות התנדבותית כלשהי, אנא פנו אלינו וביחד נמצא את הערוץ הנוח לכם ולנו. בין התחומים המעניינים אותנו:
איך אפשר לפנות לעמותה?
הדרך הטובה ביותר לפנות אלינו הינה באמצעות אימייל: [email protected]
בשאלות דחופות ניתן גם לפנות טלפונית: 054-4316753
כתובתנו: עמותה למתן מידע על חיסונים, ישוב כסלון, מס' 73, מיקוד 90976
בעמוד העמותה בפייסבוק ניתן גם לשאול שאלות בלשונית Discussions
אודות העמותה
תקנון אתר